Няма „ВОЛТ“ в проекта на Кирил Петков и Асен Василев

Министрите от предишното служебно правителство Кирил Петков и Асен Василев, които обявиха изграждането на нов политически проект, не са водили разговори за сътрудничество с партия ВОЛТ. Така доскорошният лидер на партията и най-разпознаваемо нейно лице Настимир Ананиев коментира появилите се медийни предположения, че ВОЛТ ще бъде едната от партийте мандатоносители, чрез която бъдещото политическо движение на Петков и Василев ще участва в извънредните парламентарни избори на 14 ноември.

Според Ананиев има само две законови възможности пред Петков и Василев да участват на тези избори. Едната е да се използва конкретна партия, която да припознае личностите и платформата на ексминистрите, а другата е да се формира коалиция от две, три или дори четири партии, в която да влязат граждански организации и така те да се явят на избори.

Ананиев, който се припознава с хора като Кирил Петков и Асен Василев, при възможност за преговори с тях ще препоръча на ВОЛТ да подкрепи проекта им. Той е категоричен, че с този проект се появява възможност за политическа нормалност в държавата, а схващанията за ляв или десен политик вече са клишета. ВОЛТ има прагматичен подход към политиката. Това означава, че в зависимост от проблемите на обществото, те могат да бъдат решавани с леви или с десни политики, казва Ананиев.

  • Какъв е профилът на гласоподавателя, който ще подкрепи новата партия?
  • Достатъчен ли е един мандат от 4 години за да се промени България?
  • Какво позициониране очаква за новата партия в 47-ото Народно събрание?
  • Защо ВОЛТ се отказа от коалицията с „Изправи се БГ“ на Мая Манолова?

Отговорите на Настимир Ананиев, „Директно в новините“ със Стефан Кунчев.

Визитка

Настимир Ананиев е бивш депутат в 43-ото Народно събрание от Реформаторския блок и бивш лидер на партия ВОЛТ. Женен с две деца. Завършва първото си висше образование в Ирландия. Има EMBA образование от Американския университет в България. През 2019 г. завършва „Лидерство, организация и действие“ на Маршал Ганц в училище „Кенеди“ на Харвардския университет. Завършва и училище за политика „Димитър Паница“. В 46-ото Народно събрание ВОЛТ беше част от коалицията около Мая Манолова, но после обяви, че оттегля подкрепата си за „Изправи се БГ“.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!