Офталмологът д-р Димитър Тасков стана „Почетен гражданин на Пловдив“

Със свое решение днес, Общинският съвет в Пловдив присъди званието „Почетен гражданин на Пловдив“ на офталмолога д-р Димитър Тасков. Отличието му се дава за изключителен принос в развитието на здравеопазването. Предложението е на кмета Здравко Димитров и е придружено с писмо на Инициативен комитет и от Българското дружество по офталмология.

Д-р Димитър Тасков не е пловдивчанин, но започва работа в Пловдив преди повече от 20 години. През 2003 година основава в града медицински център и Специализирана очна болница. Той първи въвежда в лечебното заведение редица високотехнологични офталмологични иновации и апаратни методики.

Д-р Тасков е и инициатор на благотворителната кампания „Заедно ще се справим“ на Българското дружество по офталмология за подкрепа на медици, поставени под карантина. Кампанията продължава и в момента, като осигурява финансова подкрепа към семействата на медици, загинали от коронавирус.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!