Повдигнати са обвинения на 13-те задържани за разпространение на педофилски материали

Наблюдаващите прокурори са преценили, че има събрани достатъчно доказателства и са повдигнали обвинение на всички 13 лица, за които служителите на ГДБОП и НСлС са имали данни, че са извършвали тези гнусни престъпления. Това заяви пред БНТ говорителя на главния прокурор Сийка Милева по повод разбитата група, обвинена за разпространението на педофилски материали.

Всички лица са привлечени в качеството на обвиняеми за разпространение на порнографски материали, всички те са задържани за 72 часа.

Вчера е иззет голям обем от компютърни конфигурации, за които в рамките на 2 дни трябва да се извършат експертизи. Едва тогава може да се потвърди дали има български деца, жертви на разбитата група.

Голяма част от задържаните имат семейства и деца, с престижни професии – сред тях пилот и управител на агенция за недвижими имоти.

По думите на Сийка Милева са необходими по-сурови наказания при подобни престъпления.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!