Полицай сред пътниците пръв натиснал ръчната спирачка на горящия влак и спасил хората

Полицай сред пътниците пръв натиснал ръчната спирачка на горящия влак и спасил хората
Приключи гасенето на влака, който се запали вчера вечерта в района на Каспичан.

Все още не се оповестяват причините за пожара.

Още по темата

Първоначалният оглед на пожарникарите показа, че в първия вагон няма жертви или пострадали хора. Всичките, около 50 пътници, които са пътували по направлението от София към Варна, са евакуирани и в добро състояние.

При разкачване на локомотива от първи вагон един от машинистите е получил лека травма на ръката, съобщи БДЖ. Той се е наранил при опита да откачи локомотива от първия вагон.

Междувременно стана ясно, че полицай от Варна, пътуващ във влака, е реагирал пръв, като е натиснал ръчната спирачка и така евакуацията на хората е започнала веднага, съобщи бТВ. Адекватната му реакция е спасила пътниците.

Електричеството на контактната мрежа на мястото на инцидента е изключено, за да се предотврати повторно запалване.

Пътниците бяха транспортирани до гара Каспичан, а оттам ще бъдат откарани към Варна.

Днес се очаква на мястото на инцидента да бъде направен втори оглед. На него ще присъстват и експерти на железопътната компания, за да могат да преценят какви са причините за пожара.

По информация на БДЖ инцидентът е възникнал около 19:40 ч. – регистрирано е запалване между втори и трети вагон на бързия влак № 2613 от София за Варна. Огънят е бил забелязан от превозните служители малко след гара Каспичан, които са реагирали своевременно, като пътниците са евакуирани от влака и е подаден сигнал на тел. 112.

От пътническата композиция потвърждават, че в композицията са пътували около 50 човека, но няма данни за пострадали пътници.

Екипи на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ се включиха в помощ на хората на място. Беше създадена организация за превозване на пътниците от засегнатия влак, като е била осигурена вода и храна, допълват от БДЖ.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!