Поскъпват еднодневните екскурзии до Гърция

За един ден на плаж – туроператорите в Благоевград отново пуснаха еднодневни екскурзии до гръцките плажове. Тази година обаче пътуванията са по-скъпи – струват около 30 лева като от следващия месец заради високите цени на горивата, се очаква цената да се вдигне още.

Още по темата

Еднодневните турове до гръцките плажове започнаха в края на май и отново са хит сред благоевградчани. Към Гърция всеки уикенд тръгват по 6-7 пълни автобуса.

„28 лева е засега цената + 1 лев застраховка, която не е задължителна, но все пак това си е пътуване – море, миди, камъчета, за всеки случай нека да правят тази застраховка, която е в полза на пътуващите“, казва туроператорът Здравка Чимева пред БНТ.

Предпочитани са близките курорти Тузла, Ставрос, Неа Врасна и Неа Перамос, до които се пътува два до три часа.

„Миналият път, когато пътуваха, бяха към 9:15 часа на плажа и си тръгнаха от там в 17:30. Това са повече от 7 – 8 часа, но всичко е много относително и зависи от граничните власти“, уточнява Здравка Чимева.

За чадър и шезлонг на плажа туристите и тази година плащат от 3,50 до 4,50 евро, в които влиза и консумация. От юли цената на еднодневните плажове ще се увеличи средно с около 10%.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!