Президентът връчва днес мандата на „Има такъв народ“

Президентът Румен Радев ще връщи първия проучвателен мандат за съставяне на правителство днес. Новината съобщи самият той в кратко изявление пред журналисти в Плевен.

„Ще връча проучвателния мандат на партия има такъв народ днес в 17 часа“, обяви Радев, като отново подчерта, че държавата има нужда от нов редовен кабинет.

„Дадох време на партиите, но виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация, вместо диалог вие чувате атаки към служебните министри, които доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет. България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство и е време българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите“, добави Радев.

Президентът е на посещение в Плевен днес за тържествения ритуал по връчване на дипломите и присвояване на първо офицерско звание на випускниците на Висшето военновъздушно училище „Георги Бенковски“. След това той се връща в София, като освен връчване на мандат на „Има такъв народ“, в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 ще удостои с орден „Мадарски конник“ – първа степен, посланика на Катар у нас Рашид бин Али Ал-Хатър за приноса му за развитието и укрепването на двустранните отношения между България и Катар.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!