Прокуратурата показа документите от МВР след ареста на Борисов: Чиста политика (снимки)

За среднощния брифинг на премиера Кирил Петков и вътрешния му министър Бойко Рашков – чиста политика. Така от прокуратурата коментираха обвиненията, които Петков и Рашков отправиха снощи на извънреден брифинг в Министерския съвет половин час преди полунощ, като реакция на отказа на държавното обвинение да повдигне обвинения срещу Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов.

От прокуратурата разпространиха снимки на документите, изпратени от вътрешното ведомство по досъдебното производство срещу лидера на ГЕРБ, бившия министър на финансите и бившата началничка на кабинета на Борисов.

Снощи вътрешният министър потвърди пред журналистите, че разследващите са изпратили искания за повдигане на обвинение и на тримата задържани, като в предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. Рашков показа и копия от документите, с които МВР иска от държавното обвинение да повдигне обвинения на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

В отговор от прокуратурата заявяват, че горното твърдение на Бойко Рашков се нуждае от пояснения.

„Единствената тема в брифинга, която има юридически характер и се нуждае от пояснение – твърденията за изпратени постановления за привличане на обвиняеми лица, пък били и те без подпис, входящ номер и прочие, защото били „копия“. На снимките виждате официалните описи на постъпилите от ГД „Национална полиция“ в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по досъдебно производство спрямо три политически лица. Къде в материалите от МВР министър Рашков вижда постановления за привличане на обвиняем?“, попитаха от държавното обвинение.

Ето и снимките на документите, получени в прокуратурата от МВР по казуса „Борисов“:

Снимка: Прокуратура

Снимка: Прокуратура

Снимка: Прокуратура

Снимка: Прокуратура

От МВР съобщиха официално, че всички материали по образуваното досъдебно производство са предадени в деловодството на прокуратурата вчера в 13.30 часа след отказ на наблюдаващия прокурор да се докладват лично от разследващия полицай.

„В тях е направено искане за повдигане на обвинение и на тримата задържани. В предадените на прокуратурата материали се съдържат и протоколите, в които са описани и веществените доказателства, приобщени към досъдебното производство. След няколко часа наблюдаващият прокурор е извикал разследващите полицаи като те са стояли до 17.30 часа в коридора на прокуратурата. Тогава е изискано от тях да донесат и самите веществени доказателства. От веществените доказателства към настоящия момент не зависи произнасянето на прокурора относно повдигането на обвинение или удължаване на72 – часова мярка за задържане. Всички съотносими материали за произнасяне на прокуратурата са били предадени своевременно“, гласи официалното съобщение на вътрешното ведомство.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!