Протест в „Коматево“: Инцидентът с пропадналия мъж в тръба е пореден в квартала

Общината в Пловдив ще извърши проверка във връзка със случая, при който в квартал „Коматево“ мъж пропадна в тръба за отводняване и остана заклещен повече от 11 часа в нея. Тази сутрин жители на квартала се събраха, за да изразят недоволството си от бездействието на администрацията, тъй като са подавали сигнали и за други необезопасени шахти, но реакция и по тях няма, предаде БНР.

Спасиха пловдивчанин, останал заклещен цяла нощ в тръба (снимки)

Мъжът, изваден вчера от тръбата с помощта на екипи пожарната и ВиК, за щастие, се е отървал с драскотини, но е стресиран от случилото се.

Преди 10 дни в квартала обаче е имало и друг случай. Със счупено ребро и засегнат бял дроб е Костадин Георгиев, който докато се разхождал пропаднал в необезопасена дълбока шахта.

„Четири дни бях болницата, все още се възстановявам“, каза той.

Мъжът ще се жалва в общината, защото след инцидента шахтата продължава да е опасна за преминаващите.

Поне още 3 подобни шахти има в квартала казаха живеещите там, които многократно са подавали сигнали до кмета на район „Южен“. Разчитат на будни граждани, които ограждат шахтите с гуми.

От общинската администрация уверяват, че ще извършат проверка.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!