Пускат парното в Пловдив

EVN Топлофикация започва поетапно пускане на парното отопление от днес. Първо ще бъде пуснато отоплението на детските и здравни заведения, на болниците, на училищата, на останалите обществени и стопански сгради и накрая на жилищните сгради, съобщи БНР.

От компанията добавят, че вече са започнали подаването на топлинна енергия към някои сгради в Пловдив, които са заявили това преди официалното начало на сезона.

От EVN припомнят, че при пускане на отоплението е необходимо регулиращите вентили на радиаторите да бъдат отворени на максимум. Това се прави за ефективно обезвъздушаване на отоплителните тела като едва след това може да започне регулиране степента на загряване.

В случай че през следващите дни температурите се повишат, абонатните станции, благодарение на инсталираните температурни датчици, ще се изключат автоматично, уверяват от EVN Топлофикация.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!