Радев: Крамолите в управляващата коалиция са за порциите от европейските пари

Радев: Крамолите в управляващата коалиция са за порциите от европейските пари
Налице са основателни съмнения, че приоритетът на управляващите са печалбите на приближените фирми, а не гарантирането на трудовата заетост във въглищните региони и устойчивостта на българската енергетика.

Това заяви президентът Румен Радев във връзка с протестите в страната.

По думите на държавния глава налице са и основателни съмнения, че крамолите вътре в управляващата коалиция са за порциите от европейските пари, а не заради интересите на хората.

„Единственият начин да се разсеят тези съмнения и плановете за справедлив преход да оправдаят името си е управляващите да дадат ясни гаранции за осигуряването на трудовата заетост в регионите, за устойчивостта на българската енергетика и за съхранение в максимална степен на нейната автономност. И при голяма прозрачност. Това е, което липсва в момента“, категоричен бе Румен Радев.

Същевременно в 15 часа започна извънредно заседание на Министерския съвет, открито от премиера Николай Денков.

В дневния ред на заседанието има включени само две точки. Първата от тях е Проект на решение за одобряване на нови приоритети по програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. и на проекти на териториални планове за справедлив преход на Република България за районите от ниво NUTS3 – Стара Загора (и прилежащите общини), Кюстендил и Перник, като част от програмата.

Кабинетът ще разгледа и проект на решение за провеждане на стратегически преглед на отбранителната политика на Република България, като периодичен преглед на отбраната.

Нямаше изказвания пред медиите в началото на заседанието.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!