Радев обявява графика за консултации: Лидерите в сглобката блъфират или играят политически покер, объркани са!

Радев: Крамолите в управляващата коалиция са за порциите от европейските пари
„Явно страстите се нажежават и не е ясно дали лидерите на партиите от коалицията в оставка блъфират, дали играят политически покер, дали си вдигат залозите за предстоящо удължаване на съвместното управление, дали мобилизират своите избиратели за нови избори“.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти във връзка с гласуваната днес оставка на правителството и началото на конституционната процедура по провеждане на консултации с парламентарните групи преди връчване на мандат за съставяне на правителство. Това съобщиха от пресцентъра на държавния глава, предаде БТА.

По думите на президента в момента самите коалиционни партньори са объркани, което си проличава от техните реакции за гласуваната оставка на кабинета.

Утре ще бъде обявен графикът за провеждане на консултации с парламентарните групи в съответствие с конституционната процедура.

Президентът отговори на журналистически въпроси след премиерата на филма „Спасителят“, посветен на полк. Цветан Мумджиев и ролята му за спасяването на българските евреи.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!