Разбиха наркомрежа в Истанбул, свързана с България

Съвместна операция срещу наркотрафика в Истанбул е била извършена в сътрудничество с българската полиция, при което са задържани 10 заподозрени, в т.ч. двама български граждани, съобщава турският сайт Хаберлер, цитиран от БТА.

Управлението за борба с наркотиците в Турция е получило сведения за мрежа, свързана с България, при което е бил осъществен контакт с българските власти и службите на двете страни са предприели съвместни действия.

Разследването е било поето от републиканската прокуратура в Кючюкчекмедже, Истанбул, и е била задействана съвместна операция с българската полиция. При извършените акции в кварталите Силиври, Кючюкчекмедже, Авджълар и Фатих са задържани общо десет души, двама от които български граждани.

Извършен е бил обиск в чифлик в Силиври, за който е имало информация, че служи като производствена база за наркотици. Иззети са над 30 килограма наркотични вещества и изкуствен наркотик в твърда и течна форма, 50 г марихуана и прецизни везни.

След приключването на действията в полицията спрямо заподозрените, шестима са оставени в ареста, а четирима са освободени при условие за съдебен контрол.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!