Революционна система в строителството – Porotherm Profi

Трябва да бъдем в крак с новото време. Светът е динамичен. Променящ се. Изискващ своето. Времето става все по-оскъдно, а то е най-ценния ни ресурс. Трябва да го пестим и да го влагаме в най-важните неща от живота ни. Затова и всяка една иновация е насочена към това да съкратим времето за извършване на определена дейност, но да увеличим обема. С други думи – да свършим повече, за по-кратко време.

Оттук започва и приказката на Porotherm Profi Dryfix Extra. Развитието на тухлите не спира – време е да бъдат забравени отживелите практики на строителството и да отговорим на новите изисквания и темпо на живот.

Връщайки се назад във времето можем да проследим, че тухлите също са се променяли. Може би доста хора помнят, че преди години се строеше с тъй наречените тухли четворки, докато днес вече се използват голямоформатни, които улесняват многократно работата и повишават ефективността.

Снимка: Wienerberger

Затова с промяната на тухлите идва ред за промяна и на тъй наречената зидария. Край на трудоемкото подравняване – време е за Porotherm Profi Dryfix Extra. При новата система зидарският разтвор отпада като метод за слепване и на негово място идва специално разработено полиуретаново лепило (с име Dryfix Extra), което в комбинация с тухли Porotherm Profi осигурява множество предимства. Нека да видим какви са те.

На първо място – здравината. Съставът на лепилото Dryfix Extra е подбран така, че то да бъде максимално здраво и издръжливо във времето и е специално пригодено за слепването на керамични повърхности. А плътното слепване се дължи на перфектната геометрия, постигната чрез компютърно калибровано шлайфане на тухлите след изпичане. То замества нуждата от познатите зидарски разтвори и всички свързани с тях неудобства и необходими инструменти.

Снимка: Wienerberger

И тъй като започнахме с понятието за време – о, да – това е другото основно предимство – пестенето на време. Като начало не е необходимо вече да чакате да стегне зидарския разтвор – времето за поставяне на всеки един блок е сведено до минимум. Анализите показват, че за изграждане на част от зидариите може да бъде намален таймингът до цели 2 пъти. Ако имате оптимизирани бюджети, всяка минута ще ви е от значение, така че това ще ви спести много разходи.

А когато пестим време и ресурс, не можем да не споменем и човешкия фактор. Всички отлично знаем, че бъдещите собственици на къщи мечтаят процесът да не отнема много време, строежът да бъде вдигнат бързо и лесно. В последните години обаче се забелязва тенденцията за липса на обучена работна ръка. Майсторите са вече кът и понякога трябва да чакаме майстора, който са ни препоръчали да свърши предходната къща, за да се заеме с нашата. Това сега не се налага, защото реално един майстор може да замени двама, понякога трима. Новата система Porotherm Profi позволява самостоятелна работа, без абсолютно никакъв компромис с качеството на изпълнение.

Снимка: Wienerberger

Предимствата обаче не спират до тук. Знаем, че не винаги може да съвпадне строежът с хубаво време навън. Често е студено, снеговито и с много ниски температури. Само че с Dryfix Extra зидането продължава и през зимата на температура до -5°C. Проследявайки средните температура за България през последните години можем да кажем, че новата система Porotherm Profi може да удължи строителния сезон с цели 2 месеца! Което е страхотно, особено, ако искате да строите на крайбрежни населени места, където забраната за строителство по време на лятото ви ограничава значително.

И разбира се, с елиминирането на зидарския разтвор в картинката, можем вече да говорим за чиста строителна площадка. Всички сме виждали разхвърляни строежи с натрупани боклуци. Това вече може да не е така и да спестим и от разходите за почистване и депониране на отпадъци.

Като коментираме и съкращаване на разходите, важно е да кажем, че може да се спестят ресурси и чрез друго предимство – край на допълнителната техника. С новата система, имате необходимост от много по-малък брой инструменти. Затова тези разходи може също да ги отпишете. Имате нужда единствено от няколко флакона Dryfix Extra и пистолет за полиуретаново лепило с висока резба.

Снимка: Wienerberger

И освен, че системата осигурява икономии от време и разходи, имаме още една добра новина. Ако говорим за сравнение на един кв. м готов зид, изпълнен с обикновените тухли с разтвор и варианта с Porotherm Profi, сметката е ясна: с тази система крайният продукт излиза на същата цена, а понякога и по евтино, ако става въпрос за големи кооперации. Не вярвате? Можете да се убедите с този калкулатор и да разиграете няколко варианта.

Към този момент системата Porotherm Profi Dryfix Extra вече е припозната от много строители, които се възползват от нея. В Австрия и Германия се работи с нея от повече от 15 години. Построени са редица обекти и в България с новата система, а отзивите са че системата надминава очакванията. Няма как и да е друго – вече имаме по-бързо и икономично строителство на съвсем друго ниво. Кой не би избрал да спести време и ресурс?

Включете на скорост и се възползвайте от предимствата, които Винербергер ви предоставя! Направете запитване за консултация още сега тук.


Материалът е предоставен от Wienerberger


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!