Румен Радев: Изпълнението на сценария от записите докрай ще има огромна цена за България. Явно кабинетът използва собствените си провали като повод за заграбване на още власт

Изпълнението на сценария от записите докрай ще има огромна цена за България. Явно кабинетът използва собствените си провали като повод за заграбване на още власт, а Конституцията на България е пречка пред управляващите.

Потвърждава се максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна. А държавата е слаба, защото сегашното управление беше заченато в скандални записи и омерзително съглашателство. Отговорността е напълно размита.

С поведението си властта тласка обществото ни към хаос и насилие и руши демократичния консенсус, който е в основата на мирния ни преход и без който няма европейска перспектива за България. Публикуват се черни списъци на граждани и журналисти, притискат се медиите, призовава се към цензура. Овладяват се МВР и службите за опорочаване на изборите и за използването им за користни политически и икономически цели.

Лумпенизира се политическият дебат, посяга се на Конституцията и на балансите заложени в нея. На този фон с кого да провеждам Консултативен съвет за национална сигурност? С хората от записите и с техните ортаци от тъмните политически сенки това няма да е от полза за националната ни сигурност.

Българското общество очаква отговори за ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, за поетите към него ангажименти и за това какви високи постове в държавата са му предлагани. От кого и при какви условия?

Страната ни има нужда от обединяване срещу похищението на демокрацията и европейското й бъдеще. 3 март е каузата, която свързва милиони българи в Родината и навсякъде по света, всички сънародници със съвест, с памет и с решимост да живеят в свободна, европейска и суверенна България.

Всички хора с достойнство и демократично мислене, милеещи за страната ни, ще кажем „не“ на разграждането на държавните и духовни устои на България.

Вярвам, че няма да допуснем съсипването на държавата, в която живеем и няма да позволим на безотговорни политици да се упражняват върху паметта, честта и бъдещето на децата и Родината ни.

Румен Радев


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!