Само две линейки обслужват цял Асеновград и околните села

Само две линейки на Спешна помощ се отзовават на сигнали за спешни състояния за цял Асеновград и населените места от общината. Това стана ясно след случая с починалия 27-годишен мъж пред болницата в града, съобщи NOVA.

Още по темата

„Два спешни екипа обслужват население от около 70 000 души“, обобщи д-р Иван Червенков, директор на МБАЛ- Асеновград за това какъв е ресурсът на спешната медицинска помощ в региона.

След смъртта му а близките обвиняват медиците в бездействие. Те твърдят, че линейката се е забавила над 40 минути и се принудили да го закарат сами в болницата. Той обаче издъхнал пред лечебното заведение. Според очевидци мъжът е стоял повече от час на стълбите пред болницата.

„Информиран съм за неприятната ситуация, която се е случила пред входа на спешното. Днес ще получа доклада на колегите и ще видя записите от камерите. Роднини са докарали починалия мъж. Дежурният лекар веднага се е отзовал, но е установил, че той е починал“, разказа директорът на МБАЛ- Асеновград.

„Не е имало какво друго да направи, освен да информира полицията, защото причината за смъртта не е ясна“, добави д-р Червенков.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!