Сарафов: Образувано е досъдебно производство за отвличане на Александър от Перник

Образувано е досъдебно производство за отвличане на 12-годишния Александър, който изчезна в Перник.

Дете изчезна в Перник, доброволци и полиция го издирват (снимки)

Това заяви в „Денят започва с Героги Любенов“ по БНТ новоизбраният за втори мандат директор на Националната следствена служба Борислав Сарафов.

„Към момента не знаем дали то действително е отвлечено или просто е изчезнало. Ние, все пак, трябваше да реагираме и да образуваме наказателно производство и най-близкия текст, единственото възможен, е да образуваме производство за отвличане. Това са разпоредбите на НК, който за съжаление не е актуализиран от много отдавна. Аз благодаря на всички граждани, които полагат усилия, благодаря на гражданското общество, че се е мобилизирало да открие детето – над 1000 души са се активизирали. Надявам се тази история да получи благополучен завършек“, заяви той.

В издирването на 12-годишния Александър от Перник, който изчезна вчера, се включват и екипите на аварийната дирекция на Столична община. Това съобщи чрез официалната си фейсбук страница кметът на София Йорданка Фандъкова. Екипите ни са оборудвани с термокамери, дрон с термокамера и уред с камера за търсене. На място тяхната работа се ръководи от Краси Димитров, директор на „Аварийна помощ и превенция“ на общината, се казва в съобщението.

12-годишният Александър е с аутизъм и е хиперактивен. Детето се отглежда единствено от баща му, който е с двигателни проблеми.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!