Свиленски показа от трибуната на НС снимките на тортите с главите на детето и войника от ПСА от коледния купон на ПП-ДБ

Свиленски показа от трибуната на НС снимките на тортите с главите на детето и войника от ПСА от коледния купон на ПП-ДБ
От парламентарната група на БСП алармираха медии в парламента, че представители на „Да, България“ и ДСБ са разрязвали и са яли торта, върху която е била изобразена снимка на Паметник на Съветската армия.

Георги Свиленски изрази възмущението си, като показа и снимки от мероприятието, изтъквайки, че „тези хора управляват България“.

По думите му на едната снимка се вижда и лидерът на „Спаси София“ Борис Бонев.

„Лудоста и дивотията на управляващите явно няма да приключи с рязането на Паметника на Съветската армия“, това заяви от трибуната на Народното събрание Свиленски.

Повод за декларацията на БСП бе тортата, с която вчера на своето Коледно парти са почерпили представителите на „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и „Спаси София“.

„Отрязана глава на дете, войник, крак, тези хора от ДБ така се забавляват, така празнуват Коледа. Това им е най-успешния акт през годината“, заяви Свиленски.

„Срам за българската политика, срам за българската демокрация. Не ви ли е срам г-н Атанасов“, обърна се Свиленски към лидера на ДСБ Атанас Атанасов, който седи на първия ред.

„Във всяка една европейска държава това поведение и този акт щеше да доведе до национални протести и оставка на всички, които са присъствали там. Срам и позор за вас и вашите организации. Лудостта ви няма край. Като казахме, че тези действия са варварски и фашизъм това имахме предвид. Сега кандидати да управляват София, от 5 месеца управляват страната, представяте ли си сами да управляват България. Засрамете се, вие сте новите варвари на България“, завърши Свиленски.

От своя страна Иван Ченчев обяви мероприятията за фашистки и поиска оставката на всички от снимките, които заемат публични длъжности.

Ако бяхме в нормална държава, щеше да има чутовен, грандиозен скандал. Българските „демократи отрязаха главите на демокрацията, а по-лошото е, че режат и главата на нацията, тъй като я противопоставят, отбеляза Ченчев.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!