Симеон Дянков: Не са водени разговори с мен да оглавя БНБ

В коалицията има добри финансисти, така че смятам, че те ще са основни кандидати. Към този момент няма водени разговори с мен. Това каза по БНТ бившият финансов министър Симеон Дянков в отговор на въпрос дали той ще оглави БНБ.

В затишие пред буря ли сме за смяната и по върховете на БНБ

Зам.-председателят на ДПС Йордан Цонев каза по Нова в петък, че Симеон Дянков е готвен за управител на БНБ, като намекна, че това е кандидатура на Иво Прокопиев.

Правителството трябва да отрежда по-голямо внимание върху инфлационните процеси – отвътре и отвън, смята Дянков. Той изрази надежда в новия проектобюджет да има по-висока заложена инфлация.

Ако наистина има актуализация (на бюджета) в средата на годината, там трябва сериозна политика за разглеждане на цялата пенсионна система – и първия, и втория стълб, смята Дянков. Според него, не е правилен ход отсега да се залага допълнителна актуализация.

Дянков разкритикува въведения мораториум върху енергийните цени, като каза, че искрено се надява той да падне по-рано от средата на март. По мнението му ако това се не случи, април-май ще влезем в допълнителна инфлационна спирала.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!