Сключихме Меморандум за стратегическо партньорство с ОАЕ (видео/снимки)

Българският държавен глава Румен Радев проведе среща с президента на Обединените арабски емирства и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. В присъствието на двамата в двореца в Абу Даби се състоя официална размяна на подписаните двустранни документи между България и ОАЕ.

Меморандум за стратегическо партньорство между България и Обединените арабски емирства беше подписан в рамките на официалното посещение на Румен Радев в Абу Даби. Споразумението цели да се насърчи реализирането на инвестиции между двете страни, да стимулира развитието на сътрудничество в широк спектър от области и обмена между представители от правителствения, академичния и частния сектор.

Всички снимки ВИЖТЕ ТУК >>

В Абу Даби бяха подписани и двустранни документи за разбирателство в сферата на туризма, на земеделието, на образованието, на културата, както и за обмен на информация между Българската телеграфна агенция и осведомителната агенция (WAM) на ОАЕ.

Меморандумът за сътрудничество в земеделието цели да се повиши сътрудничеството в тази област и да се засили продоволствената сигурност, безопасността на храните.

Снимка: Пресслужбата на Президентството

С меморандума в сектора на туризма се акцентира върху създаването на най-благоприятни условия за взаимноизгодно партньорство в тази област и стимулиране на инициативите за популяризиране на културно-историческите паметници с цел двустранно развитие на културния туризъм.

Снимка: Пресслужбата на Президентството

Сътрудничеството в образованието ще включва обмен на информация, обучение на учители, създаване и разработване на учебни програми, включително и езиково обучение.  Документът за разбирателство в областта на културата очертава възможностите за разширяване на културните връзки между България и ОАЕ.

Снимка: Пресслужбата на Президентството

В рамките на посещението на държавния глава беше подписано и споразумение за сътрудничество между Българската телеграфна агенция и Осведомителната агенция на ОАЕ, което предвижда ежедневен обмен на новини между двете агенции, които да бъдат публикувани в техните информационни бюлетини за свободен достъп на гражданите.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!