Следите от зъбите по тялото на бебето в Пловдив съвпадат с отливката на майката

Многото ухапвания по тялото на пребитото в Пловдив бебе са извършени от майката Анка Михайлова. Това е показала експертизата, назначена от прокуратурата. За целта е била извършена отливка от зъбите на 41-годишната жена, за да бъде сравнена със следите от ухапвания по малкото момиченце, което още е в кома в пловдивската болница „Св. Георги“.

Още по темата

„Взета е отливка от зъбите на майката, отливката е наложена, а следите съвпадат“, заяви пред bTV Атанас Илиев, зам.-районен прокурор на Пловдив. „Следите от зъбите са на осиновителката. Хапала е детето по скулата, ръцете, тялото“, уточни той и по Нова телевизия.

Пред органите на реда майката обясни, че нахапала детето в опит да го свести. Според нея то е паднало от легло, но медиците твърдят, че е невъзможно травмите да са от падане.

„Майката е асоциална. Не е допускала никого в жилището си и се е грижела сама за детето. От извършения оглед в жилището не са установени следи за присъствието на друг човек“, коментира още прокурор Илиев.

Тъй като детето е осиновено, социалните служби са извършили 6 проверки в рамките на година, но не са установили проблеми в поведението на майката.

Съседка на осиновителката от Пловдив категорично заяви, че никога не е виждала никакви данни за това майката, да е прибивала детето или да се е държала лошо с него. Тя я определя като добра и грижовна майка в ефира на Нова телевизия. И допълни, че в деня на инцидента е чула силен трясък и малко след това викове като на умряло.

Момиченцето на годинка и девет месеца е все още в критично състояние и лекарите продължават да се борят за живота й. Преди ден прокуратурата привлече като обвиняема осиновителката на 2-годишното дете.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!