Стефан Пройнов: Кои монети имат засилен колекционерски интерес според PCGS?

Стефан Пройнов: Кои монети имат засилен колекционерски интерес според PCGS?


Стефан Пройнов: Според PCGS последните години има засилен интерес към грешните монети или казано по-обикновено към монетите с матричен дефект. И може би колекционерите са прави. Може да си закупите рядка монета, можете да си закупите много рядка в добро качество монета, но такива монети с матричен дефект са единици и те са продукт на човешка грешка.

Стефан Пройнов, експерт на антично и древно изкуство, казва, че тези монети са уникати и по смисъл са единствени и неповторими. Всеки монетен двор следи да не се пускат такива дефектни монети, но там където работят хора стават и грешки именно така се раждат и грешните монети, но две идентични по номинал и дефект е почти невъзможно да произлязат и това ги прави уникални. Колкото е по-голям дефекта толкова монетата е по-привлекателна.

Щом една от най-престижните компании PCGS твърдят, че грешните монети са с повишен колекционерски интерес ние се доверяваме на тях. Както се доверяваме и на сертификатите за автентичност и качество както се доверяваме на техните експерти.

Стефан Пройнов Ви съветва: Не подминавайте такива монети като на едни може да приличат на дефектни, а за други те са безценни! Естество всяка монета си има цена стига да бъде в рамките на разумното и стига да има кой да я купи, защото нумизматиците и колекционерите са доста взискателни и това са хора, които знаят какво искат и на каква цена да го получат.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

 

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!