Стряскаща статистика на инцидентите при отопление в Пловдивско

В област Плевен трима души са загинали при пожари през настоящия отоплителен сезон, пострадалите са четирима. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР /ОДМВР/ като отчитат, че през отоплителен сезон 2021/2022 г. се наблюдава увеличение на жертвите при тези инциденти.

През същия период на 2020/2021 г. са пострадали четирима души и няма загинали, подчертаха от ОДМВР.

Анализът на пожарите с пострадали и загинали по възрастови групи показва, че това най-често са хората над 60 години, в повечето случаи самотноживеещи и трудноподвижни. Във втората рискова група хора, по отношение на пожарите, са децата. През миналата година има едно пострадало дете на 16 години. Всички произшествия с жертви са при битови пожари.

В периода от 1 октомври 2021 г. до 23 януари 2022 г. възникналите пожари, чиято причина може да се отнесе към отоплителния сезон, са 42. Основна причина е пренебрегването и неизпълнението на елементарни правила за пожарна безопасност – късо съединение, неправилно ползване на отоплителни уреди, непочистване на комините на сградите и небрежност при боравене с открит огън.

От полицията в Плевен напомнят на гражданите, че при случай на инцидент трябва да подадат сигнал на тел. 112. Съобщението за пожар трябва да е кратко и точно, да се посочва точния адрес и има ли застрашени и пострадали хора.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!