Търсят кръводарители за 6-годишното дете, блъснато от кмета на Старосел

Пострадалото 6-годишно дете, блъснато от кмета на Старосел, има нужда от спешно кръвопреливане. Малкият Михаил е настанен в Детска хирургия в УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Желаещите да дарят кръв за него могат да го направят в болницата, като името на детето е Михаил Ивайлов Николов.

„То е в тежко състояние, с двустранни тежки изменения, контузионен бял дроб и с няколко счупени ребра. Състоянието му е много сериозно. Нещата прогресират. Рано е да кажем как ще свърши всичко. Дай Боже, и детето, и ние да имаме късмет“, каза проф. Пенка Стефанова, цитирана от NOVA.

Семейството на момчето съобщи, че в момента се търсят донори от всички кръвни групи.

Бях заслепен от слънцето и не видях детето, каза по-рано пред bTV кметът на Старосел Матея Гудев, който вчера удари с колата си 6-годишното дете.

Кметът на Старосел блъсна 6-годишно момче. Той е в ареста, детето се бори за живота си

„Ужасно съжалявам. Знам каква болка преживяват родителите. Надявам се детенцето да се оправи“, каза Гудев.

Той е категоричен, че е карал съвсем бавно – с 10-15 км/ч. Не смята, че ударът е бил силен. Пробите му за алкохол и дрога са отрицателни.

Тази сутрин той се е чул с дядото на детето, който е бил с него по време на инцидента, за да разбере как е то. Надява се, че животът му е вън от опасност.

„Имам стаж 40 и няколко години зад волана. Позволената скорост в селото е 40-50 километра в час. Когато погледнах напред, слънцето ме заслепи. Оказах първа помощ“, каза още Гудев пред NOVA.

Той потвърди, че след случилото се е бил задържан за 24 часа.

„Освободиха ме след преглед от Бърза помощ по здравословни причини. Оттук нататък се молим детенцето да е живо, здраво и да се оправи“, добави кметът.


Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!

Новини по региони

Видин Монтана Враца Плевен Ловеч Габрово Велико Търново Търговище Русе Разград Силистра Добрич Шумен Варна Бургас Сливен Ямбол Стара Загора Хасково Кърджали Пловдив Смолян Пазарджик Благоевград Кюстендил Перник София област София

Тази информация достига до Вас благодарение на информационна агенция Булпресс!